Når jeg får lyst til å gjøre meg selv skikkelig populær i heimen, har jeg et triks i ermet som funker som fjell hver eneste gang. Både gubben og barna tror det er en helt vanlig dessert. Så hvis du liker sjokolade og tanken på å spise sunn dessert midt i uka, da er denne oppskriften til deg
Jeg elsker når ting tar kort tid på kjøkkenet – og jeg elsker når opplegget er så idiotsikkert at det bestandig blir vellykket. Enkelt og greit! Bare for å bevise hvor lett det er, skal jeg være så crazy at jeg viser fremgangsmåten før ingredienslista:
Har du sett noe så enkelt? Dette var altså basen:
– 2 bananer
– En boks kokosmelk (4 dl)
– 6 ss chiafrø (fås på helsekost eller i velassosierte butikker – noen innvandrerbutikker har dem, evt kan du bestille på iherb.com)
– 2 ss kakaopulver (ordentlig kakao, uten tilsatt sukker)
I blant tilsetter jeg en dæsj vaniljepulver, eller litt kanel, eller noen bær hvis jeg har det tilgjengelig. Her kan du slenge oppi hva enn hjertet begjærer! Tror jeg, da
Så mikser du alt sammen, jeg foretrekker stavmikseren, men det funker sikkert like bra med en blender eller en foodprosessor. Så putter du røren i kjøleskapet i minst tjue minutter, sånn at chiafrøene får gjort jobben sin. Hvis du ikke er kjent med chiafrø, så er disse geniale som bruk i puddinger, fordi de kan absorbere tolv ganger sin egen vekt i væske. De kalles superfrø, og har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler.
Voila! Da er det bare å gofle i seg sjokopuddis, denne holder en stund i kjøleskapet – men nøyaktig hvor lenge har vi aldri fått testet ut siden bollen stort sett skrapes tom samme dag
Her skulle det helt avslutningsvis vært et lekkert porsjonsbilde – men gubben sa at det rett og slett så alt for usmakelig ut, haha
/ Ja til puddis midt i uka – med god samvittighet
* Følg Dessertkona på Facebook *
Høres kjempegodt ut! Men du…
velassosierte butikker = VelASSORTERTE butikker? Knis
Linda: Hahaha! Åh, det var en lekker skrivefeil! Så den ikke før nå heller.. Takk for at du gadd å si fra
Hihi
Er dette noe for en 4.gangs gravid tro? Jeg får ikke lov å spise sukker pga svangerskapsdiabetes. så dette må være noe jeg kan lage meg på Lørdagskvelden <3
Takk for tips
Banan er jo veldig søtt da. Vi bruker alltid å ha banan med på tur i tilfelle føling. Da stiger blodsukkeret veldig raskt
Fru Jacobsen: Ja det vil jeg tro – hvert fall hvis banan er innafor? De inneholder mye karbohydrater da, men.. Kanskje ikke gå for de aller mest modne
Lykke til med det 4 svangerskapet!
Denne skal prøves. Desperat etter noe godt på kveldene, men det er jo ikke lov. Men jeg har lite greie på kokosmelk. Er dette sunnere enn vanlig melk? Hva er fordelene med kokosmelk før vanlig melk?
Så deilig, tusen takk for tips!
hehe. Blandet visst kokosmelk med havremelk jeg. Ser jo nå at det er kokosmelk som funker i dette pga smaken. Går jeg utifra
Åååå dette så kjempegodt ut
Må prøves en dag!
Også lurte jeg på om du kunne legge ut oppskriften på smoothien du viste frem på snap her om dagen.
Dette skal absolutt prøves

Hvilken kokosmelk bruker du?

Her har æ bare på boks tilgjengelig
Hva tror du om å lage den ikveld til morgen dagens dessert?
Jeg bruker kokosmelk på boks! Spørs hvilken jeg har fått tak i, alle duger
(Har aldri prøvd lett-variantene, men de funker sikkert også) Den blir bedre når den får stå over natta – perfekt til morgendagens dessert! 
Chiafrø er blitt så vanlig at det får du kjøpt på Kiwi og REMA 1000 og.
Det stemmer, det har skjedd litt siden jeg skrev dette innlegget
Får vurdere å oppdatere teksten 