Mørkredd og tissetrengt

Etter stusselige to blogginnlegg på en uke, er vi nå hjemme igjen etter en alle tiders hytteferie med svigers. Jeg har innsett et par ting mens vi har vært borte, men for å begynne med det mest komiske: beviset på at vi har befunnet oss midt i skauen 😉

 

 

Det føltes som om naturen prøvde å fortelle meg noe, der jeg satt langt utenfor allfarvei med 20 giga mobildata for anledningen. Hyttekontoret mitt, rett oppi skauen, viste seg selvfølgelig å ha dekning bare nå og da – og, som en perfekt overgang til den første tingen jeg innså i løpet av denne uka: skogen er så definitivt hyggeligere i dagslys enn i mørke..

For om dagen er jo alt fint og flott, selv når man sitter på utedassen og nyter den fredfulle utsikten:

 

 

Men når man plutselig våkner midt på natta og innser at man må tisse, da skal jeg love deg at en lysstrime fra en lommelykt ikke hjelper en pøkk når man må traske over plenen og kjenne mørket true på alle kanter. Man føler seg ikke akkurat 34 år gammel når man innser at man enten får bli under dyna og heller holde seg fram til det lysner ute, eller at man rett og slett blir nødt til å vekke gubben for å få ham med ut.

Når sant skal sies, var jeg ikke særlig høy i hatten den første natta heller. Jeg hadde våknet av et grynt fra barnesenga, og fant ut at jeg skulle ta meg en slurk vann fra flaska jeg hadde på kommoden ved siden av senga. Jeg famlet etter lommelykten i halvsøvne, og da jeg endelig fikk den på, lyste den rett i ansiktet på denne:

 

How you doin´?

 

I løpet av denne uka har jeg også innsett at pulsen lar seg roe ned når man ikke har tilgang til strøm. Det har vært fantastisk å utforske naturen (på dagtid..) med barna; fiske, spise bær rett fra buskene, studere frosker og speide etter Kanadagjess.

Jeg kjenner hvor utrolig deilig det er å ha friskt drikkevann i springen her hjemme, og jeg innser hvor heldig jeg er som har to svigerforeldre som takker oss for at vi ville være med dem en hel uke på hytta – når det egentlig er motsatt.

Og etter syv dager med iskald vask i vannet foran hytta hver morgen, var det helt himmelsk med en lang, varm dusj nå i kveld etter at ungene var lagt. Etterpå hoppet jeg selvsagt rett inn i joggedressen, for jeg klarte nemlig det kunststykket å dra på hyttetur uten joggedress. Hvem er det som gjør sånt?! Det kommer aldri til å skje igjen, for å si det sånn 🙂

 

 

Og med 11 liter blåbær i fryser’n (tusen takk til svigermor som elsker å plukke bær!) kan høsten bare komme 🙂

 

/ Ses neste år, hytteparadis!

* Følg Konatil på Facebook *

20 kommentarer

Siste innlegg