Fornuften seiret over surpompene

Bergen! Kjærstetur. Bursdagstur. Bryllupsdagstur.

Mer om det senere, for i dag tidlig fikk jeg melding fra Pappa om at Konatil troner på toppen av blogglista i dag! Den mest leste bloggen i Norge i går, etter innlegget der jeg heiet på bøndene våre. Og det gjør meg skikkelig stolt! 🙂

Svigermor sier at bloggen min er litt som et ukeblad, man vet liksom aldri hva man får. Og jeg føler vel at innlegget om å la bonden få jobbe i fred, er et bevis på at svigermor har et poeng 🙂

Men det som varmet mest i går, var selvfølgelig å lese alle de flotte kommentarene. Jeg vil bare få si hvor ufattelig glad jeg er for å se engasjementet og støtten til den norske bonden.

Det er faktisk ingenting som gleder meg mer enn å se at fornuften seirer over surpompene som hytter med neven på verandaen sin 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ God fredag! 

11 kommentarer
  1. Du leste ikke tilfeldigvis at 5 av 6 grisebønder har ikke no god dyrevelferd. Fatter ikke at folk kan ete kjøtt med god samvittighet når de vet de har levd vonde liv. ofte Ikke plass snu seg omtrent ,og eneste gang de ser no annet enn rumpa til nabogrisen ,er når de jages inni slaktebilen.Folk forundrer meg ,at de fleste er så glade i sitt kjøtt at de gladelig lukker øya for ondskap som skjer hver dag .Det fins ingen hyggelige bondegårder, og ei heller ingen hyggelige slakteri ,og sist men IKKe minst fins ingen fin måte slakte noen på.de går i døden i redsel alle mann.og de slakteriansatte er Ikke akkurat folk som koser med dyra.
   Nei barn burde få vite hva som skjer at voksne dreper dyr hver dag og at pølsene de spiser var en gris som ikke ville dø.alt skal skjermes ikke minst skal de læres at å drepe dyr et helt rett.
   Har ingen godhet for bøndene selv ,de er kun pengegriske og hadde de vært folk med god moral hadde de i det minste hatt DYREVELFERD !
   Er i 2018 at ikke folk skjønner el bryr seg såpass engang.at de har hjerte til behandle dyra slik.Og at folk bare lever i sine egen verden, med kjøtt på bordet uten tanke på at dette var et liv.en som nettopp var født som ville leve ,som døde i redsel etter levd et uverdig liv.
   Nei jeg lærer iallfall barnet sannheten, at desverre spiser folk dyr ,Og at de behandles ikke bra engang.At vi sparer liv hver dag ,vi er ikke med på det alle andre gjør ,vi tror på godhet ikke på blod og smerte.
   Ikke noe synd i bøndene de får mye penger og gidder ikke engang installere gode brannalarmer el fixe låver ,ser jo at de fleste er falleferdige ,og stadig er det full brann hvor 500 dyr dør.Der er jo svaret igrunn, er da umulig med god dyrevelferd når de prakker 500 dyr i en låve.sier seg selv de står oppå hverandre .Hvorfor er alle så egoistiske …livredd døden selv men påfører den andre.

  2. Gratulerer så mye med blogg-tronen!
   Veldig enig med ukeblad-sammenligningen, og det er jo det, sammen med den herlige stemningen i det du skriver, som gjør at vi gidder å lese bloggen din dag etter dag, uke etter uke! Stå på videre!
   Ha en god forsommerdag 🌸

  3. Stikker bare hodet ut for å komme med ett Bergen-tips, Ha minst en middag på Pastasentralen i Torggaten, spiste sjøl der sist jeg besøkte Bergen, så absolutt verdt det!

  4. Ååå, Bergen, verdens fineste by! Også får dere det lekre været i helgen. Blir dere lenge? Kos dere masse, håper jeg tilfeldigvis bumper borti dere. Stor klem.

  5. Gratulerer så mye med bloggtoppen! Det fortjener du virkelig. Du får meg alltid i godt humør, og hjelper meg opp fra dype daler. Det er deilig å lese en blogg som er ærlig, morsom og som man kan kjenne seg igjen i! 🙂 Stå på videre.

  6. Mathilde, jeg går ut fra du er vegetarianer, og det er vel og bra!
   Men da spiser du vel grønnsaker? Kortreiste,håper jeg!
   Og hvem dyrker dem, da?
   All honnør, Konatil!

  7. Mathilde, regner med du er veganer
   Men vil bare si siden jeg jobber som avløser og har jobbet på mange forskjellige gårder så er det mange bønder som legger all tid og energi + investeringer for at dyrene skal ha det bra 🙂 selv ser jeg det er mange som skriver og skal ha en mening om norsk landbruk og dyrevelferd, og så har de aldri vært i ett fjøs engang 🙂 bøndene har utrolig store utgifter hver måned som du ikke engang kan forestille deg, 40 000 kr går raskt ut på kraftfôr og så har du utrolig mange ande utgifter som feks strøm og veterinær, robotservice.
   Absolutt ALLE gårder jeg har jobbet på har hatt fungerende alarmsystem som er så omfattende og gode at du ikke kan tro det…alarmen i fjøset går i huset på høy frekvens som jeg har opplevd selv hjemme på gården. Alarmen går ikke på i fjøset som lyd da dette skremmer dyrene, men som blinkende lys.
   Gjennomsnittlig bonde som jobber fulltid på gården sin tjener rundt 20 000 i mnd på privaten, så RIK BLIR BØNDENE IKKE slik det er idag. Bøndene ligger langt under det normale for alle andre arbeidsgrupper 🙂 og visste du at en bonde kan bruke 230 000 kr KUN på gressproduksjonen? En bonde jobber 2 årsverk på ett år, å fortsatt lever de på så lite. opplev det selv, helst flere plasser og forskjellige besetninger og snakk me fagfolk. Dyr er ikke som mennesker og hadde fortsatt fått 1 kalv i det fri, og flere grisekull for grisen iløpet av 1 år.
   Så neste gang du uttaler deg, vær klar over st bonden setter dyra?s helse og velferd foran sin egen.

  8. Hei Mathilde! Er du klar over hvor strenge regler bonden må følge for å få til best mulig dyrevelferd og helse? Jeg jobber som avløser og har selv sett mange flotte blnder som sliter seg helseløs for å oppnå de strenge kravene de har fått. Det er selvfølgelig noen blnder som ikke klarer å gjøre jobben sin, men du må også skjønne at mattilsynet jobber på full kraft for å luke disse ut. Norsk landbruk er blant de beste på dyrevelferd, og vi er de nest beste på antibiotika bruk(vi jobber fremdeles for å få ned bruken). Du må ikke tro på alt du ser på nett og heller gå ut og se på det norske landbruket!
   Jeg er enig med deg om at blndene haler inn utrolig mye penger i året, men du må tenke på alle utgiftene de har! En bonde jeg kjenner tør ikke å ta ut mer enn 10 000 kr i måneden til seg selv; så dyrt kan det bli!
   Og til slutt: det å si at 5 av 6 grisebønder ikke har god nok dyrevelferd er en STOR overdrivelse. Jeg personlig er ikke så fornøyd med grisenæringen(industrilandbruket). Men vi jobber for å forbedre det. Ta deg en tur på en Tine-konferanse eller et kurs med Nortura, Geno eller Norsvin, så får du se alt arbeidet som går inn i å både drive og jobbe med husdyra våre. Det er mye du kan lære av å bare høre på hva folk sier og ikke bare høre på ekstremt skeptiske aktivister!
   Dessuten, mange mishandler sine egne kjæledyr og setter de fra seg i skogen/drukner de når de ikke vil ha de lenger. Dette blir også satt fokus på, men fortsatt er det pelsdyrnæringen som er værst i følge folk. Ikke vet jeg, men å drukne dyr eller gi de til reven høres mye mer ut som tortur enn å bli avlivet slik at de ikke kjenner noe. Her er mer å tenke på…så i teorien så skulle all hold av kjæledyr også vært avviklet da der skjer mer mishandling.
   Takk for meg! 😁😁👍🚜🐄🐖🐓🐂

  9. Milde Matilde…. Hvem dyrker grønnsakene jeg antar du spiser? Spiser du korn? Tipper du vet at de ikke kommer inn på Coop?en av seg sjøl?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg