Familien Klonks første natt i telt!

I går ankom vi hytta til svigers, og for første gang hadde vi med både telt, liggeunderlag og soveposer i bagasjen. Vi har egentlig hatt planer om å telte med barna i et par år nå, men har aldri fått ut fingeren.

Men i går var vi klare, gradestokken glimret med 30 varme i skyggen, og vannet foran hytta lå blikkstille uten en krusning. En perfekt dag for å få opp Peters gamle telt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 


 

Og mens fotballkampen rullet på skjermen inni hytta, krøp barna og jeg ned i hver vår sovepose i teltet – den ene med større stjerner i øynene enn den andre.

Og så, den magiske lyden av stillhet.

Lyden av natur, av trær og vann. Jeg tror det var lukten av lyng og gress som fikk meg til å tenke: Hvorfor i all verden har vi ikke gjort dette før? Hvorfor sover ikke folk i telt hele tiden?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Sommernatta er perfekt, ikke bare blir det akkurat passe mørkt (for sånne litt mørkredde som meg, som attpåtil har et litt anstrengt forhold til telting) – men det å sove med frisk sommerluft rett i nesebora, er jo rett og slett helt fantastisk!

Barna sov som to steiner hele natten gjennom, og syns det var stor stas å våkne i hver sin sovepose i dag morges.

Det trenger altså ikke være så komplisert, man trenger ikke dra på langtur for å telte – det er fantastisk gøy å rigge seg til rett på utsiden av husveggen også 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Vi går for en natt til 

4 kommentarer
  1. Ja, hvorfor sover ikke folk i telt hele tiden? Det tenkte jeg også, og så pakket vi med oss sinnsykt mye greier, to telt og tre unger, og så for oss idyll. Bølgeskvulp og stille samtaler og solnedgang når ungene var lagt.
   Men ungene la seg jo ikke. De ble overtrøtte, én slapp inn mygg og fikk kjeft av den andre. Babyen trodde telting var en slags lek, og holdt det gående til 00.30. 5-åringen, som ikke turde sove med søsteren likevel, våknet og var klar for ny dag 04.15. Var lyst, må vite.
   Grillforbudet står ved lag, så morrakaffen er lunken på kanna, eldste har rumpen full av sand, noen har sølt Pepsi Max i soveposen min, og minsten har stø kurs mot vannet ABSOLUTT HELE TIDEN. Og sa jeg at alle måtte være inne i teltet etter klokken 21 på grunn av mygg?
   Neste år blir det hotell, altså.

  2. Har vanvittig mangen herlig minner fra en lang barndom på sørlandet i telt! MEN eg husker også min pappas panikk graving av VOLLGRAV rundt teltet når himmelens sluser åpnet seg og panisk pakking av dyner og puter midt på natta fordi vannet strømmet inn over alt! Mer enn èn gang måtte me flykte og være Regnflykninger på hotell med tilgang til hotellets vaskekjeller hehe Men alt i alt? JA det er verdt det og det skapte GODE minner, selv når ELGEN plutselig sto i teltåpningen og forsynte seg grovt av potetsekken!!
   Ja til mer TELT!!
   Kos dere masse 🙂
   Vibbedille 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg