Din nye superfrokost!

I forrige uke skrev jeg at jeg tror vi nordmenn trenger å trappe ned på brød-inntaket (les innlegget her) – og samtidig lovet jeg å dele fullgode erstatninger som kan fungere i hverdagen.

Og nå er første tips klart!

I en hel uke har vi kvalitetstestet og finpusset en frokost som kanskje er velkjent for mange – nemlig chia-grøt 😍

 

Denne “grøten” er inspirert av Helene Ragnhild, dronningen av mat som styrker tarmen – og dette måltidet fungerer perfekt til frokost, medbragt lunsj – eller som kveldsmat.

Og best av alt: Den inneholder masse god næring som gjør godt for både voksne og unge mager – og holder deg mett lenge!

Er du ikke kjent med chiafrø fra før, har disse frøene et skyhøyt fiber-innhold (til deg som er bekymret for mindre fiber om du trapper ned på brødskiva 😉 ) – og de inneholder masse omega-3-fettsyrer, kalsium, antioksidanter og proteiner. Med andre ord et skikkelig superfrø!

Den siste uka har jeg laget denne grøten hver kveld før jeg har lagt meg, sånn at den står klar til frokost dagen etter. Det går raskt å lage – og det er helt GULL å ha alt klart på travle morgener! 🙌🏽

 

Du trenger følgende (nok til 3 eller 4 porsjoner):

 • 1 boks kokosmelk (400ml) (Har jeg ikke nok kokosmelk, sper jeg på med mandelmelk)
 • 4 ss chiafrø
 • Frosne bær (bruker gjerne bringebær og blåbær)
 • Peanøttsmør (Velg en av variantene med kun peanøtter og salt)
 • Mandler eller valnøtter (Bruk det du liker best!)
 • Søtning (jeg bruker yaconsirup, men honning eller stevia fungerer også)
 • Kokosflak (kan sløyfes – men det er nydelig på toppen!)
 • Hempfrø (disse er SÅ gode og hever grøten enda et hakk. Kjempetips til alle som ønsker enda mer tilførsel av protein, fiber og Omega 3)

Vi spiser som sagt dette til frokost, og da gjør jeg følgende:

Rundt middagstid dagen før, heller jeg kjapt kokosmelk og chiafrø i en beholder med lokk. Pleier å bruke disse smoothie-glassene, også rister jeg i vei:

Så settes beholderen i kjøleskapet (har du mulighet, rist et par ganger til før grøten skal tilberedes om kvelden – frøene sveller)

Etter et par timer har grøten perfekt konsistens, rør godt for å få den jevn og fin. Fordel i 3 – 4 skåler, og dryss over frosne bær. Ha på søtning, da frosne bær har en tendens til å være sure.

Ha i en dæsj peanøttsmør, hakk mandler og dryss over, sammen med evt kokosflak.

Sett skålene i kjøleskapet over natten, neste morgen har bærene smeltet – dryss over hempfrø, og server 😍

Trøtt i trynet – men ferdig frokost! 🙌🏽

 

Jeg lover at denne næringsrike frokosten danker ut metthetsfølelsen til brødskiva, og med både kokosmelk og peanøttsmør som fettkilde holder du deg mett lenge!

Ønsker du å ha med til lunsj, kan du putte alt i en tett beholder som du putter i veska. De frosne bærene holder grøten kjølig og fin fram til den skal spises.

/ Tommel opp for en bra start på dagen 🙏🏼 ⭐️

15 kommentarer
  1. Er ikke 2 ss maksambefaling på chiafrø om dagen for voksne og 2 ts for barn? Jeg spør ikke for å være ekkel her, bare ment hyggelig 🙂

   1. Maks 2ss pr voksen er anbefalt ja 👍Usikker på om det er 2 ts for barn, men 4 ss totalt til 4 personer bør være innafor 😊 Verdt å nevne er også at allergikere som reagerer på peanøtter og sesamfrø, kan reagere på chia!

    1. Ok, tenkte det 🙂 Fant iiiiikke på Rema 1000 iallfall. Skal iallfall prøve denne – variere kjøleskapsgrøten vi har hatt i et par år nå 😉 Takk for tips!

  2. Sikkert lurt å presisere at oppskriften er for 4 posjoner! Ref kommentar over ang anbefalt maks dagsmengde chiafrø. Det ser forøvrig veldig godt ut!

  3. Er denne lavkarbo vennlig? Har nettopp starta med det så er ikke helt sikker på hva som går og ikke

  4. Har laget denne – nydelig! Og da ikke alt ble spist opp første morgen, sto restene i kjøleskapet til dagen etter. Enda bedre da 😋

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg