Jeg ødela ferien hans

Dette er en sånn overskrift jeg virkelig misliker – men la meg forklare før du dømmer meg.

For sommerferien vår er over for i år, og når en ferie er over – pleier jeg bestandig å ta meg litt tid til å tenke. Hva slags inntrykk sitter jeg igjen med? Hva var morsomst, og hva gikk bedre eller verre enn forventet?

Dette pleier jeg for øvrig å anbefale alle med barn om å spørre om på tampen av sommeren (les: “Hva husker barna fra ferien?“) – for det kan fort by på overraskende svar! Det er nemlig kanskje ikke sommerminnene du husker best, som trekkes fram av barna 😉

Sommeren 2020 😆

 

I år har vi tatt sommerferien på sparket. Peter hadde tre spredte ferieuker, og vi hadde mer eller mindre ingen planer. Og det viste seg å være helt supert! Vi har besøkt familie her og der, og ellers vært på diverse dagsturer. Helt topp!

Men mens min kjære mann mener at ferie kun er til for å slappe av, mener jeg at ferie også er til for å få ting gjort. Derfor…

… satte jeg i gang med dette:

 

For si hva du vil om ferie: Man må jo ha noe å ta seg til også, eller..?!

Og siden det viser seg at jeg er allergisk mot mønster-tapet på mer enn én vegg (kombinert med at tapeten selv hadde begynt å løsne fra veggen) – fant jeg ut at det var perfekt med noen fridager til rådighet.

Så, jeg satte i gang. Bare å få det på (av), tenkte jeg – mens jeg kastet meg over veggene. Dette tar vi litt og litt på regnværsdager, så blir det bra til slutt!

Men.. Det tok ikke lang tid før jeg innså at det gikk myyyye fortere når vi var to…

For under tapeten var det enda eldre tapet, og under der igjen.. Så det rett og slett ikke ut. Viser seg selvfølgelig at jeg har satt i gang et skikkelig kaos, der vi må gå utallige runder med sparkel og grunning og det som verre er – før det forhåpentligvis en gang i fremtiden blir klart for et par strøk maling 🙈

Så viser det seg i tillegg at jeg fint klarer å “la oppussing være oppussing” og la det stå på mens, mens vi turer avgårde på en solskinnsdag – men Peter sliter med at ting ikke går framover.

Så uansett hva vi har gjort i sommer, har jeg nesten kunnet høre hvordan tanken på tapet-skrapere og sparkel har skranglet rundt i bakhodet til Peter.

 

I all ærlighet (jeg har selvfølgelig ikke sagt dette til Peter), så var det en langt større jobb enn først antatt. Trodde vi kunne skrelle av tapeten og begynne å male, jeg. Viser seg at det finnes ganske mange (og tidkrevende) lag på den løken der 😅✌🏼

Og nå som sommerferien er over for i år, er det på tide å spørre seg: Hva slags inntrykk sitter jeg igjen med? Hva var morsomst, og hva gikk bedre eller verre enn forventet?

Vel. Det blir i alle fall siste gangen jeg ødelegger en ferie med oppussing man ikke aner konturene av før man starter..

Men nå har vi i alle fall litt å kose oss med på de mørke høstkveldene som tross alt venter 🙈😂

/ Mer om oppussingsprosessen kommer selvfølgelig etter hvert 😊

4 kommentarer
  1. Hei!
   Bare lurte på en liiten ting…. Kom det noen gang bilder av resultatet av badet, har dette bare gått meg hus forbi?? Elsker å se før og etter bilder😍

  2. Jeg fikk ett innfall med å male en vegg med Lady minerals revive, det endte med å fjerne 5 lag tapet (inkludert det nymalte strøket med sparkelmaling)
   Fjerning av plater og nye plater på veggen.
   Jeg har forbud mot å gå løs på vegger… (jeg gjorde det på en vanlig hverdag, hjalp visst ikke stort)

  3. Hei, anbefaler veggfornyertapet etter dere har fått av restene istedefor å sparkle. Mye lettere🙂Husk å bare grunne et strøk under tapeten for å få den til å sitte bedre.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg