Først av alt må jeg bare få takke for alle supre innspill i kommentarfeltet da jeg ba om middagstips! Jeg håper flere kan bruke det som inspirasjon dersom man trenger nye retter i middags-loopen, eller bare ønsker å finne retter som passer å lage i en hektisk hverdag.
Det beste tipset jeg fikk, var å droppe middagen før fritidsaktiviteter. Det er jo selvfølgelig smartere å gi barna noe enkelt isteden, og heller ta middagen til kvelds!
Jeg kommer også til å fortsette å prioritere større retter den ene dagen i uka ingen skal kjøres og hentes – sånn at jeg kan varme opp rester dagen etter. Rester er gull 😊
Men jeg tror jeg har funnet den aller enkleste retten man kan lage dersom tidsklemma er skikkelig krevende – det er latterlig enkelt, næringsrikt, billig, og kjapt å lage:
Pølse-lapskaus!
Grunnen til at det går så fort, er selvsagt at man kjøper ferdig lapskaus-blanding fra frysedisken 😉
Kok opp vann tilsatt buljong, ha i lapskausblandingen – og pølsebiter mot slutten. Voila – middagen er ferdig!
Denne retten smaker også godt med kjøttdeig istedenfor pølser – stek kjøttdeigen før du har den i gryta. (Ryktene skal ha det til at denne varianten kalles “Bestefar-lapskaus” fordi den også er egnet for bestefedre uten tenner 🙈)
I dag er det aktivitetsfri dag i heimen, og siden jeg tilfeldigvis så at det var nygrillet kylling på tilbud på Meny i dag – blir det “Muttern’s fugl i fløte” på menyen. Denne holder til middag både i dag og i morgen for oss fire – og serveres med salat inntil. Anbefales å teste ut, den også ❤️
/ God ny uke – med eller uten middagskrise 😉
Nam! så godt det så ut! 🙂
Vi bruker kyllingkjøttdeig i kjappis lapskausen vår. Ferdig lapskausblanding, kjøttdeig og buljong. Noe av det beste unga mine får. Så jeg MÅ alltid lage nok så de får til kveldsmat også 🤣
Bruker å spe ut kjøttdeig med diverse krydder og lage kjøttboller som jeg hiver oppi krafta samme med lapskaus. Blir kjlttbollesuope
Jeg pleier å ha litt potetmospulver i. Da blir konsistensen på lapskausen litt tykkere.
Det var smart! 🥳
Vi lager også denne lapskausen, men bruker ofte Bogskinke (fra hermetikkboks). Det er kjempegodt, og en lettvint variasjonsmulighet. 🙂
Anbefaler å bruke røkte middagspølser. Jeg pleier å stampe grønnsakene litt etter de er kokt møre. Da får du en fyldigere lapskaus. Så hiver du pølsebitene oppi. Paprika pulver og litt muskat er og godt å ha i.
Det der kalles suppe😂
Suppe-lapskaus! 🥳😂
Lapskausblanding er genialt i hverdagen! Jeg bruker den både til å lage, som du pølselapskaus, men også fiskesuppe. Vann, buljongterning, fløte, krydder og fisk. Fiskesuppe på ti minutter.
Toro Ertesuppe + lapskausblanding og pølse: lettvindt og godt!
Du, jeg testa mutterns fugl i fløte nå, men tok frosne grønnsaker i, så droppet jeg salaten, funka så bra, veldig godt, takk 👏👏