hits

Frokosttips

Jeg fr mange sprsml om kostholdet vrt, og srlig frokostrutinene vre er det mange som stusser over. Og det kan jeg godt forst! Men egentlig er det ikke s mye hokus pokus, vi tenker rett og slett bare litt utenfor (mat)boksen :-)

Sommeren 2014 startet samboeren min "Sofagrisprosjektet", som gikk ut p at han skulle se hvor godt trent han kunne bli p 365 dager. Prosjektet gikk ikke helt etter planen, fordi noen hadde glemt ta med i beregningen at han skulle bli tobarnsfar bare noen uker etter oppstart.. Det ble alts ikke s mye trening som han hadde sett for seg, men vi lrte ufattelig mye om mat og kosthold!

For ved siden av treningen, bestemte vi oss for spise s naturlig og ren mat som mulig: kjtt, fisk, fugl, egg, grnnsaker, sunt fett (avokado, kokos, oliven), ntter, fr og frukt. Vi kuttet blant annet ut sukker, melkeprodukter og kornprodukter - og selv om det fltes fryktelig uvant i starten, s ble det etter hvert utrolig morsomt eksperimentere med oppskrifter og ikke minst det tenke nytt.

 

Noe av det beste med bo p landet, er lokale bnder med utsalg i nrheten :-)

 

Den strste utfordringen vr var frokosten, for vi var totalt avhengige av kornprodukter. Vi var storspisere av brdskiver, knekkebrd og havregrt, ting vi n plutselig skulle holde oss unna. Det tok noen uker fr vi fikk p plass en god rutine, men siden har vi aldri sett oss tilbake!

For ettersom vi mtte tenke nytt og ikke lenger kunne g for "korn med plegg", mtte vi vre kreative. Derfor begynte vi lage frokosttallerkener, eller "litt forskjellig", som treringen kaller det :-)

Det tok ikke mange ukene fr vi flte at frokosten begynte gi energi - og det fltes veldig godt kunne tilby barna litt variasjon. Noen dager spises alt opp, andre dager bare noe. Men vi sverger alts til skikkelig frokost hver eneste dag. Det tar riktignok litt lenger tid enn slenge ei salamiskive opp en brdblings, men det kjennes ut som om det er verdt det. En typisk frokost kan se slik ut:

 

Min tallerken ja.. Bildet er fra i fjor da jeg fullammet.. #skrubbis

 

Vi har p en mte trikset og mikset litt med kostholdet vi fulgte under Sofagrisprosjektet, for eksempel spiser vi noe melkeprodukter igjen. (Gulost og syrnede produkter) Dessuten spiser vi toast, men vi bruker stort sett glutenfritt brd. Ja, ogs ekte smr, da.. Masse smr!

Tips!
1. En god frokost gir en god start p dagen - tenk nringsinnhold!
2. Begynn i det sm: spiser du brd eller knekkebrd, pimp tallerkenen med litt frukt og grnt ved siden av.
3. Har du barn, fortsett servere ting som kanskje ikke rres frste gang.. ;-)
4. Finn ut hva som funker best for deg og din kropp!

 

/ Bon appetit :-)

* Flg Frokostkona p Facebook *

25 kommentarer

Mm, den frokosten der s mye bedre ut enn det jeg spiser, haha. Kanskje jeg skal begynne tenke litt mer kreativt :)

nsker deg en kjempe fin onsdagskveld, snuppa! :-)

Jo takk for deet😂 Gravide meg er nesten p vei til butikken n!

Det ser veldig godt ut. :) Bortsett fra diverse allergier hadde det vrt en digg frokost. Kjenner jeg lurer litt p hvorfor i all verden dere spiser glutenfritt brd de gangene dere spiser toast?

Ser super digg ut :) hvor lenge holder det dere mette? :)

Ingrid: Haha, hvis babyen fyser p en snn tallerken m du bare sl til! ;-) Ja, bortsett fra spekeskinka og salamiplsa, da.. Lykke til med rugingen! ;-)

Tina: Det er det som er kjekt, du kan mikse og trikse snn at det passer med eventuelle allergier :-) Vi spiser glutenfritt p grunn av meg, jeg tler ikke korn srlig bra. Litt gr greit, men bakverk er dessverre det verste :-(

Elisabeth: Fram til lnsj :-) Mellom tre og fire timer ca.

Jeg har blitt et frokostmenneske i det siste, har aldri likt det noe srlig, men n elsker jeg frokost :-) fine tips!

Hmmm... Noen fine tips te bli kvitt den gryande "Carporten" ve "familiejuvelane"... ;D

Takketakk ...

Bare nsket at du sier litt mer om grunnen for valget glutenfritt... Siden det desverre har oppsttt en misoppfatning om at det er sunnere enn vanlig brd. Men sannheten er jo at det bde er mer mettet fett og andre uheldige ingredienser, hvis man ikke velger bevisst. Ser du svarer i en kommentar her, men for de som kanskje ikke bruker kommentar feltet som underholdning, kan det vre greit f det med i teksten ;)

Ellers, topp innlegg! Hadde jeg bare hatt energien til lage en slik tallerken p morgenen...men den kommer desverre ikke fr etter frokost :p Lager dere noe klart kvelden fr kanskje?

Iiinponerende as. Ser jo r godt ut. N er jo grnnsaker ganske dyrt s ikke s lett for alle leve snn. Men kutte ut brd er jo smart at jeg kutter ut uansett hva annet jeg putter i meg for det gr jo rett p magan. Den derre bebymagan som aldri ser ut til ville vike. Brdet er ikke dens beste venn. 😄

S godt det ser ut :) Skjnner at det gir energi i lpet av dagen. Bor selv i distriktet, hvor kjper dere alle disse fine grnnsakene da?

Takk for flotte tips og inspirasjon, men hvorfor spiser dere ikke meieriprodukter?

Maria Iversen

Maria Iversen

http://pappahjerte.blogg.no/1447268762_barn_makrell_i_tomat.html

I dette innlegget reklamerer jo din kjre for brd med plegg....?

Ja, ikke sant. Bare fantasien som setter stopper og det er den jeg mangler :P Men da forstr jeg litt bedre. :) Trodde ikke dere hadde gtt i "glutenfritt er sunt" fella, men mtte jo sjekke. :)

Frode: Hahaha! Er det antydning til sexylubb p vei? Slanking er jeg ikke noe god p alts.. Du fr hre med en av de mange fitness-bloggerne! Liker forvrig navnet p bloggen din ;-)

Ida iselin: Grnnsaker er billigere enn godteri og brus :-) Men hvis man skal velge kologisk i tillegg blir det jo litt verre. Nei, magen min er heller ikke glad i brd dessverre - selv om jeg elsker ferskt brd! En stor sorg for meg det derre der.. :-)

Therese: Utsalget p bildet er kun pent sommerhalvret, men grnnkl og annet snask bestiller jeg fra en grd p Huseby i Tjlling. Sk p "Huseby grd" p facebook :-)

Lisbeth: Vi spiser meieriprodukter :-)

Maria Iversen: Ja, brdskive med makrell i tomat er jo serist noe av det beste man kan spise! :-) Hadde jeg visst at det skulle bli s mye oppstuss rundt dette frokostinnlegget hadde jeg nok passet p presisere et par ting.. For dette er frokosten vr! Lnsjen ser ikke snn ut, ei heller kveldsmaten.. Nr jeg skrev "vi bruker stort sett glutenfritt brd" betyr det at vi ogs spiser brd med plegg fra tid til annen. Poenget var at det fles greit gi barna en variert frokost, siden det stort sett gr i brd i barnehagen hver dag. Hper dette var oppklarende nok :-)

Interessant! :) Men kva er gale med havregryn? Og kva fr Plutten med i barnehagen?

Hehe... Sexylubb, den var ny.. ;-D

Eg e ivertfall inn nr eg ska vr ut, og omvendt p ein mte...

N har eg, meir ellr mindre, hatt pappakropp i litt for mangen r, men i sommer forsvant alt. Innredet ett helt loft ilag med han far, fra Februar av.... + fulltids jobb, and then some

S nr sommeren kom og pappakropp var inn , var jeg slank som en syl og totalt ut....!! ;-D

Men n har en del sneket seg tilbake.. ;D

Kjekkt du liker navnet p bloggen, toppers om du liker innholdet og...

Jeg liker ivertfall din..... h , blogg alts.. ;-D

Man m jo ha basismat til mltidene, enten brd/knekkebrd/ris/pasta? Hvis ikke blir man vel skrubbsulten etter et kvarter? Og da jeg hadde baby s hadde jeg knapt tid til hive i meg en skive fr det var ammetid igjen :-)

Linda: til frokost tenker vi motsatt, frukt og grnt er basismaten, ogs har vi heller litt brd etc ved siden av :-)
Ammetid er unntakstid forresten.. Jeg spiste hele tida! :-)

Skriv en ny kommentar

Flg p Facebook