hits

Hstens hrete ml

Her i huset er det som oftest Peter som lager middag. Det er vel egentlig litt tilfeldig at det har blitt snn, men han er hakket mer glad i lage mat enn meg - ogs har han en tendens til falle sammen rett fr middagstid.. Derfor er det rett og slett lurest at han setter i gang med en arbeidsoppgave for holde maskineriet i gang ;-)

Jeg er selvflgelig kjempetakknemlig for ha funnet en mann som er flink til lage mat, for det er han virkelig - bortsett fra de gangene han "bare har slumpet litt med krydderet", da. At kryddersmaken kan ekspandere nr maten fr kokt litt, er liksom noe Peter ikke evner ta stilling til. S det har blitt noen interessante smaksopplevelser rundt bordet de siste seks rene, spesielt de som har inneholdt kanel..

 


"Hva med denne hjemmelagde burgeren med et hint av anis, muskatntt, persille, vaniljestang, Pasta Rossa, dill, kapers, og kjrvel?"

 

Jeg derimot, har alltid likt bake. Men da jeg begynte reagere p gluten for mange r siden stoppet det litt opp, og etter at jeg ble mamma har kjkkenmaskinen ftt st i fred.

Men n har jeg satt meg et passe hrete ml for hsten: Jeg vil bli god p bake brd! Ikke snn bakstekone-god, men snn "jss-det-brdet-her-smakte-jo-godt-visste-ikke-at-du-kunne-bake"-god.

 

Freshly baked bread assortment on wooden surface

 

Det var faktisk Marte "Casakaos" som satte meg p ideen for noen uker siden, da hun stod midt i en debatt med den kjente konditoren Pascal. De kranglet om hvorvidt det er greit ty til poselsninger nr man skal bake kake, noe Pascal selvsagt fns av - mens Marte mente var livsndvendig for komme seg gjennom perioder med mange avslutninger og kakebaking annenhver dag.

Et av argumentene til Marte, var om de som var mot posekaker bakte sitt eget brd ogs? Brd spises jo hver eneste dag - er det greit kjpe dette ferdig? Og det var da det slo meg, at selv om jeg ikke spiser brd selv, s gjr jo Peter og ungene det hver eneste dag - s hvorfor ikke f p plass en brdoppskrift som er litt sunnere enn kjpebrdene?

S n er jeg svidt i gang med google litt, for finne et par oppskrifter jeg kan teste ut i nrmeste fremtid. Mlet er finne en favoritt i lpet av hsten som ungene liker, og som ikke blir trt og kjipt med en gang. Kanskje det blir en slags topp 3-duell p bloggen :-)

Men fr jeg kommer s langt, tenkte jeg gjenerobre kjkkenet til helgen, for i dag s jeg en video av noe jeg bare M teste ut. Og det har jeg tenkt til gjre helt selv, for det s s fantastisk godt ut, at jeg ikke tr overlate ansvaret til Krydderkongen ;-)

For jeg mener, hjemmebakt brd er fint det alts, men det kjipe med bake brd er at nr det er ferdig, s har du bare brd. Men lager du dette, s har du en pizzakake! Smak p det ordet: Pizza. Kake. Oh lord.

Og da passer det jo fint at vi fr besk til helgen, for da skal mor sl p stortromma og imponere fletta av bde overnattingsgjester og husbonden sjl :-)

 

Yummy in my tummy.. :-D

 

/ Har du en favoritt-brdoppskrift, m du gjerne dele med meg i kommentarfeltet :-)

* Flg Konatil p Facebook *

24 kommentarer

Kjp en brdbakemaskin! Ta oppi en halv brdblanding, en halv pose gjr og 2-3dl vann, sett i kontakten og still inn tida - og vips har du nybakt brd til frokost!

Vet du, en brdbakemaskin har jeg lurt litt p ja! Takk for tips! :-)

http://www.dn.no/smak/2015/01/08/2110/Sverre-Stres-bakeskole/hverdagslig-matpakkebrd

Prv dette! Bak 6 brd, stek 3 i slengen. Superenkelt! Jeg bytter ut hvetemel med fibra 100% grovt hvetemel, s blir det grovere og sunnere. Eneste brdet jeg klarer bake og har ikke kjpt brd p evigheter!! :) slipper alt av elting, bare rrer sammen deigen kvelden fr. Lykke til!

Jeg har testa flere no-knead brd stekt i jerngryte fra bloggen Mat p Bordet....og de er helt geniale....det er ogs mange andre gode brdoppskrifter ogs der :)

Nr jeg baker m det vre kjapt og enkelt. Baker skappelbrd til hele gjengen her i huset. Godt og ikke minst, enkelt! M prves :)

http://www.mariaskappel.no/2012/08/10/verdens-enkleste-og-deiligste-brod/

(Vi dropper gresskarkjernene p toppen, de blir bare brente)

Ingers rugbrd, helt vanvittig godt! Har ikke oppskriften i hodet, men bare google s finner du det :D Lett lage, sunt og metter lenge :)

Skappelbrd! S enkelt og godt! Men har bytta ut sammalt splet med grovmalt rug, siktet spelt med hvetemel og solsikkekjerner med havrekli... http://www.mariaskappel.no/2012/08/10/verdens-enkleste-og-deiligste-brod/

Har ikke bodd i Norge p flere r men savner godt brd.

Dette er den letteste og beste oppskriften. S lett at i denne bloggen er det en liten 4 rig gutt som baker! Dette kan du gjre sammen med plutten!

http://steamykitchen.com/168-no-knead-bread-revisited.html

Jeg bakte faktisk glutenfritt brd i gr, og synes det ble veldig godt p smak :) Smaker faktisk som vanlig hjemmebakt brd synes jeg :) Oppskriften fant jeg her: http://kokkelere.blogspot.no/2012/02/saftig-og-smakfult-glutenfritt-brd.html?m=1

Brukte solsikkekjerner og sesamfr i stedet, malte disse i blender, samme gjorde jeg med all havregryna. Droppa forheving og tok kun etterheving p ca 1,5-2 timer. Ble ganske bra om jeg kan f si det selv 😊 ja; bytta ut honning med lys sirup. Det har sikkert ikke s mye si uansett, men sier det snn i tilfelle 😊

Min favoritt har definitivt blitt eltefritt langtidshevet brd! Bde enkelt, godt og saftig! Og man kan jo variere oppskriftene i det uendelige. Denne her har jeg brukt i det siste :

http://trinesmatblogg.no/2011/03/14/eltefritt-speltbrod/

Erstatter gjerne 50 g av det fine melet med f.eks havregryn, og innimellom 50 g til med ulike fr og kjerner. Ulike brd hver gang, og det er bare s godt med brd stelt i gryte ! I'm in love

Siden du ikke tler gluten s kan du prve surdeigsbrd:) det tar 1.5 uke lage men det er iallefall et brd du kan spise :)

Jeg har bakt brd mange ganger, men jeg fr ikke dreisen p det, de kan bli gode p smak, men de er nesten umulig skjre uten at de ramler fra hverandre, og de smuler helt vanvittig mye :o Jeg er vokst opp med hjemmebakt brd, for pappa bakte alltid brd, og det er jo s godt!!! Hper du finner en god oppskrift, og vil dele den med oss blogglesere :)

Silje: Hvilket mel er det i surdeigsbrdet da?

(skal noe vre glutenfritt, s kan de ikke inneholde mel med gluten i, uansett hvor lang tid det tar bake det.....)

Jeg baker brd hver dag, og det er virkelig s enkelt!

Jeg bruker en silikonform, et literml og en slikkepott. Om morgenen nr vi spiser frokost fyller jeg den med 1liter mel(her kan du bruke diverse mel og fr), 1/2ts gjr, 1/2ts salt og 5-6dl vann.. Blandes raskt i sammen med en slikkepott, setter det inni en pose (s det ikke skal bli trt), ogs hever det hele dagen.

Nr ungene spiser kveldsmat setter jeg p ovnen, lukker formen steker brdet i en time. Neste morgen har du da ferskt og deilig brd.

Nr det gjelder oppskrift kan du igrunn mikse det meste, men det m ikke vre alt for grovt. Fullkorn hvetemel fungerer bra, s foreksempel 7-8dl av det, og resten en mix av linfr, solsikkekjerne, rugmel, speltmel eller lignende.

Dersom du tler speltmel, som mange andre med glutenintoleranse, kan du lage brdet med en blanding av grovt og fint speltmel. Nr brdet langtidsheves trenger du myye mindre gjr, og mange mager tler dette bedre.

Go for it - du vil aldri se deg tilbake 😜

Sjekk Treningsfrues oppskrift p rundstykker som kaldheves over natten, og bytt ut melet med havremel (den minste andelen) og jyttemel (den strste). Rundstykkene blir praktisk talt glutenfrie (spor av gluten i havre) og kjempesaftige, ogs etter ha ligget p benken en stund eller tatt opp fra fryseren, noe som ikke alltid er tilfellet med glutenfri bakst.Kan sikkert lages som brd ogs..

Anbefaler ogs Sverre Stres brd (link lenger opp)! Bytter ut hvetemelsblandingen s det blir 60% hvetemel og resten fibra eller det vi har liggende. Tar 10min forberede om kvelden, steker 45min om morgenen. Ingen elting eller klissete fingre👌🏻 Vi bruker det hver dag, bde voksne og ungene p 2&3 r👌🏻

Prv ut dette brdet. Veldig godt og gr heim hos mann og barn. http://www.treningsfrue.no/2016/04/12/slik-far-du-det-saftigste-brodet/

ikke ofte jeg kommenterer p bloggen din, men akkurat n fler jeg nesten det er "ndvendig". Ser du har ftt en del kommentarer, men hper du tar imot tipset mitt og tester det ut en eller annen gang. Jeg er ikke flink til bake brd, har bommet gang p gang- helt til jeg datt over "skappel-brdet". Det er noe av det aller beste jeg har smakt, og selv jeg har til dags dato enda ikke klart feile nr jeg har bakt det! :-)

jeg lager 1,5 porsjon rre for f 3 brd i slengen :-)

Lett lage og nesten ingen oppvask!

nsker deg og dine ei riktig god helg😊

( http://www.mariaskappel.no/2012/08/10/verdens-enkleste-og-deiligste-brod/ )

Bra tiltak Christina.

Det kjres massivt med brdreklame p TV om dagen. Samtidig har kvaliteten p butikkbrd bare har blitt drligere og drligere de siste rene, s hjemmelaget er jo snn sett hyaktuelt.

Gleder meg til flge med, og stiller gjerne i smakspanelet nr en vinner skal kres blant topp3. Forvrig skal du ikke kimse av litt krydder i brdet alts, skal se brodern kan klinke til med en finalist hvis han slipper til p kjkkenet.

Men du... dropp bakemaksin da. Det blir litt elsykkel ass ;)

Her m jeg flge med skjnner jeg. Jeg har fire barn som spiser en del brd, ogs mannen. S det gr en del brd her alts. Bake selv virker litt mer overkommelig n som Lillebror har rundet 7 mnd.

http://trinesmatblogg.no/2012/03/19/4-korns-hvetebrod/

Dette brdet bakte jeg forrige helg og det ble kjempegodt:) Jeg brukte mindre salt enn oppskriften sier, for her i huset prver vi ha fokus p det:)

Jeg vil gjerne tipse deg om lage surdeigsbrd! Dette er mye bedre for fordyelsen siden det ikke inneholdet gjr, og er synet slik at skadelige enzymer i melet blir brutt ned og vi klarer ta opp nringsstoffene bedre. I tillegg kan faktisk flere som tler gluten drlig spise dette brdet! :) Og om man ikke bryr seg s masse om dette smaker surdeigsbrd sykt mye bedre enn kjpebrd, og det er megalett lage det :D Her kan du lese mer om det om det er av interesse: http://www.kraftmamma.no/3-vakre-surdeigsbrod/

Jeg lager det ikke i form da jeg synes dette blir mer arbeid. Nr frste heving er gjort deler jeg deigen i 4 runde brd, legger alle samlet p et stekebrett og hever videre i 2 timer fr det stekes i ovnen. Da slipper man brdformer, mer oppvask og ditt og datt. Og det er bare tull at man ikke kan bruke miksemaskin til dette, jeg gidder i alle fall ikke rre sammen alt for hand og det blir store luftige brd uansett ;)

Brd er jo egentlig kjempeenkelt, nr man ikke gjr s mye ut av det. :)

Jeg baker lavkarbobrd til mamma en gang i uken. Det tar maks 5 min og rre sammen ogs er det bare hive inn i forvarmet ovn. Rr sammen 4 egg, 150g mager kesam/evt lettrmme eller kokosmelk og 3 ss nytral olje. Ha oppi 4 ss linfr, 50g solsikkekjerner, 50g sesamfr og 60g havregyn samt 1ss bakepulver. Akkurat nr det kommer til gryn kan du variere med alle mulige typer, kli, ntter og trkede frukter - s lenge trrvarene veier som oppgitt. Stekes i en bakepapirkledd brdform ved 180 grader i 55 min. Rren er veldig ls, men pga eggene binder den seg. Brdet m oppbevares i kjleskap, og er veldig holdbart :)

Hper du prver ut oppskriften min. Den er attptil glutenfri (sfremt du bruker glutenfrie havregryn) Lykke til!

Skriv en ny kommentar

Flg p Facebook