hits

Rocky Road i boks

Innimellom er det litt artig flge med p hvilke innlegg som blir lest p denne bloggen, og det er spesielt ett innlegg som googles frem r etter r. Allerede i september var de frste leserne innom, og siden da har det gtt slag i slag.

Innlegget jeg sikter til, er en oppskrift p det som i mine yne er det beste julesnopet som er oppdrive... Jeg baker ingenting til jul, men hvert r m jeg smelle sammen en runde med Rocky Road!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Heaven 😍
 

Dette er den perfekte vertinnegave ha med p (jule)besk - og grunnen til at jeg anbefaler p det sterkeste lage dette kun til jul, er simpelthen at det er klin umulig holde seg unna.

Jeg tuller ikke, man blir rett og slett s hekta at man ender opp med spise smulene som faller av nr man deler herligheten opp i biter.. Been there.

Det beste (nest etter smaken) er at det er steike enkelt lage. Du trenger:

- 500 gram sjokolade (jeg sverger til vanlig melkesjokolade - men bruk den du liker best!)
- 2 poser Dumle
- 2 gode hndfuller marshmallows
- 3,5 dl peantter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er ekstremt praktisk og veldig hyggelig med noen hjelpende hender - og selvutnevnte prvesmakere ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmte er som flger:

- Del alle dumle-karamellene i tre biter. (I en oppskrift stod det at man frst mtte fjerne papiret.. Haha)
- Del hver marshmallow i seks biter
- Miks dette sammen med peanttene
- Smelt sjokoladen i vannbad og bland alt godt sammen fr du heller massen over i en bakepapirkledd form. (Jeg brukte 30 x 20)
- Sett herligheten i kjleskapet dersom det haster - eller p kjkkenbenken. S er det bare vente!

Det er lurt at sjokoladen er romtemperert nr den skal deles i biter, s husk la den st litt p kjkkenbenken dersom den har sttt kaldt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

S, da vet du hva du har gjre i lpet av neste uke - lag en porsjon Rocky Road, s er julekosen i boks! Og skulle det bli noe igjen, s putter du noen biter i et koselig syltetyglass eller en cellofan-pose, pynt med et julebnd - og vips s er en julegave/vertinnegave i boks :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I fjor prvde jeg eksperimentere med vaniljefudge istedenfor Dumle - men jeg syns originalen er helt klart best ;-) Peter dro den enda lenger, med seigmenn og kjeks og rosiner og jeg vet ikke hva, som om du er i markedet for noe litt mer crazy, kan du sjekke ut hans oppskrift her.

Uansett utgave: Enjoy! ♥
 

/ En gang i ret.. Bare en gang i ret ;-)

52 kommentarer

gr det ann lage det uten peantter? Det ser s godt ut, men er allergisk;)

Det gr helt sikkert bra - tler du mandler? De salte nttene gjr jo mye med smaken, men jeg tipper salte mandler gjr susen. Ville hakket dem litt opp frst bare. Sjekk feks denne oppskriften:
http://greenbonanza.com/2015/03/15/salte-mandler/

Verdens beste julegodteri! Neste gang anbefaler jeg et lite dryss av havsalt p toppen 😍 Stt + salt ❤️ Riktig god jul til deg og dine 🎅🏼🎄

Nam nam! Det er den beste (og farligste) kombinasjonen som finnes :-D Takk, takk - god jul til deg ogs!

Veldig gode 😉lagde en liten porsjon,den er borte 😋🙃

Ida:Hva med bruke litt flaksalt opp for det ste og salte eller kjeks i for f litt krunsj?

Mulig det var jeg som var innom allerede i september :-) Lagde de frste gang i fjor etter din oppskrift. Og de er allerede smakt p og servert gjester i r. Men i r lagde jeg dobbel porsjon. De ble myyyyye. S fylte opp et par pene julebokser med slike og gav bort i frjulspresang. Og de falt veldig i smak :-)

Det finnes jo ikke noe triveligere enn hjemmelagde gaver som faller i smak! Da var det kanskje deg som var innom i september, haha - mtte smile da jeg s det ;-)

Ser s gode ut 😄skal jammen prve lage disse tror jeg 😄Lagrer du de i kjleskap eller str de i romtemperatur? 😄😄

Jeg pleier ha dem i romtemperatur, men det er fordi jeg liker temperert sjokolade best ;-) Liker du kald sjokkis har du den i kjleskapet <3

Popcorn istedenfor peantter er allergivennlig og godt👌🏻

Oi! Spennende - den vrien m jeg prve en gang :-)

Frken allergi

Frken allergi

Kan anbefale bruke saltstenger i stedenfor ntter - det funker super godt for meg som ikke tler verken ntter eller mandler😊

Jeg prvde lage no lignende en gang, skulle gi dem bort i gave, noen jeg skulle ha servere julegjestene. Men nr julen kom var sjokoladen blitt hvit 😣 de smakte jo greit, men s plutselig ikke s fine ut lengre 😕 hva galt gjorde jeg da??? 🤔😞

Hm.. Kan ikke sjokolade bli litt hvit hvis den str en stund? Kanskje den br lages samme uka.. Litt usikker!

Jeg er ikke s begeistret for ntter i snopet mitt, s jeg drysser bare noen saltflak p toppen fr det stivner. Gjr jammen susen det ogs 😁 namnamnam!

Salt m til! Magisk :-)

Vittig :D har akkurat laget en runde med disse, mtte selvflgelig Google oppskriften din frst. S klikker jeg inn p bloggen leser dette innlegget. Begynt lage det etter at jeg leste innlegget ditt for et par r siden. Det er jo s godt.

Jeg bytter ut peantter med cashewntter og i r har jeg prvd med pistasjentter i tillegg.

S gy! Jeg er jo egentlig litt sent ute i r, men har tenkt p det lenge ;-)
Har lyst til prve andre typer ntter selv, har bare ikke turt enda! Hehe

Monika:

At sjokoladen ble hvit kan vre fordi den ble for varm under smelting.

Et tips til erstatning for ntter er cornflakes og litt havsalt.

:)

Hupps, jammen da lrte jeg noe nytt i dag og :-) Sjokoladen min ble varm i dag, s da sprs det hvilken farge den fr etterhvert..

Anbefaler pistasjntter ogs, nam:)

disse er himmelsk 😋 Har tenkt p de nesten hele desember 😍 det blir det blir, m bare komme til hektene etter den grusomme omgangssjuka som har herjet siste uka 😟

Til Monika: Sjokoladen blir hvit nr det kommer damp eller vann i den under smelting :) istedenfor smelte den i vannbad s ville jeg tatt sjokoladen rett i kjelen og smeltet p lav varme.

Hilsen en som ikke lenger fr hvit sjokolade p marsipankulene :D

Veldig mange bruker delfiafett eller smr i sjokoladen. Hvorfor gjr ikke du det? Og tror du det kan funke med daim, eller blir det for hardt?

Hvorfor tilsette smr eller delfiafett? Det ville jeg droppet ;-)
Men daim blir sikkert knall! Det er jo supergodt.

Vitsen med bruke vannbad er at det ikke skal bli for varmt for sjokoladen. Derfor kan ikke vannet i kjelen vre for varmt. Hvis vannet feks koker vil sjokoladen bli knudrete.

Jeg setter alltid kjelen p plata p det aller minste. Det tar litt tid, men sjokoladen klapper langsomt sammen og resultatet blir alltid bra.

Jeg lager min med marsmellows og polkagrisstenger☺️ Julesmaker🎄✨

Rocky Road-oppskriften din flges til punkt og prikke, og er delt med alle mine venninner:) Vi bruker ogs dele opp en pose med kick-lakris som tilsettes, og for lakris-elskere ble dette en "hydare":)

Jeg er en lakris-elsker - det hrtes nydelig ut! Takk for tips!

I r klinte vi til med favvissmaken i vr RockyRoad-oppskrift: Tyrkisk Pepper. Farlig godt, klarer ikke stoppe. Se oppskriften vr her: https://www.facebook.com/expaas/photos/a.391191659160.157575.263964699160/10155931190659161/?type=3&theater

Da blir det nok flaksalt eller kjeks,tler ikke mandler heller 🙈

Lagde dette i fjor. Supergodt! Har laget det i r ogs for gi bort. Dog har jeg ikke spist noe i r da jeg fikk den grufulle omgangssjuka samme kveld som jeg lagde de i fjor s hjernen min forbinder det med det, hehe 🤣

Lagde dette til elevene mine rundt juletider i fjor, og i r har de spurt spesifikt om jeg kan lage dette. Tydelig en slager!

Kjper du minimarshmellows s er det en ting mindre du trenger dele, og oppskriften blir enda enklere😁

Hei! Kan noen svare meg fort? Haha. Skal den smelta sjokoladen blandes med Dumle-miksen mens den fortsatt er varm? Eller skal den avkjles frst? :-)

Ja, hell den over nr den er varm! ;-)

Linda Ciriaco

Linda Ciriaco

Letet opp denne oppskriften for et par dager siden 🤣. Kjpt inn ingredienser idag.jeg tenkte ta litt delfiafett oppi ogs,da blir sjokoladen litt mykere, mener huske fra ifjor at den ble ganske hard, selv ved romtemperatur 😊

Jeg lagde AKKURAT dette med treringen:) Det var populrt! Vi brukte minimarshmellows, s slapp vi dele dem opp. Angrer p at jeg ikke delte opp dumlen da, det stod ikke noe om det i min oppskrift.

...meeeeeeeeeeen det blir jo bra uansett!!

Hvor lenge snn ca str den fr du deler opp og ca hvor mye blir det ?

Tror folk tilsetter fett for f en bedre konsistens og enklere sjokolade jobbe med. Jeg tenker ogs det er undvendig!

Serist det beste jeg har smakt innen godis😋

Bare glemte lese oppskriften nye nok fr vi dro p butikken, men jeg og min soon to be 3 ring fikset det med 2 plater melkesjokolade og en pose Dumle. Spiste litt Dumle og sjokkis underveis da men🙈 Lurt tips lenger opp her med mini marsmellows. De store var noe skikkelig klin dele opp😊

Mtte sette formen lengst inne i boden i kjelleren for ikke spise opp alt disse dagene FR juleferien😂😂

Goood jul til deg og dine 😊

Egentlig skal det st mini-marshmallows i oppskriften - men jeg finner dem ikke noe sted, s jeg trodde de hadde gtt ut av produksjon! Men det er veldig mye enklere :-)

God jul til deg og dine ogs - herlig hre at dette slo an hos dere og! <3

Mini marshmellows selges i lsvekt p Dropsen, og i sm pakker p Sstrene grene :)

Klarer du ansl hvor mange sm gaver dette er nok til? Eller hvor mange biter det blir? (Skjnner at det kommer an p strrelsen til bitene, men... :)

Oi, n spr du vanskelig! Det kommer helt an p hvor mye du tenker ha i hver gave.. Og hvor mye du spiser selv, haha ;-) Men det er jo 500 g melkesjokolade og nesten 400 gram dumle i tillegg til ntter og marshmallows - kanskje det hjelper se for seg da? :)

Gleder meg forresten masse til prve oppskriften! Genial blogg du driver:)

Tusen takk! Og ja, det er bare glede seg ;-)

Laget etter denne oppskriften siden du la ut for frste gang :)

En slager hvert r!

En slags juletradisjon! Og det er s koselig :-)

Jeg er ganske sr p kjkkenet til jul, og lager som oftest kun det jeg er vant med fra fr av. Og da smkaker. Men n fikk jeg skiiikkelig lyst til prve noe nytt, og s godis da *nam* S skal kjpe inn dette. Gr for minimashmellows ja! Det selges p Sstrene Grene, og for en billig (!) penge. Tror TGR ogs har.

Skriv en ny kommentar

Flg p Facebook