Julekake-oppdatering 💔

I flere dager har teksten min om jakten på julekaka svirret rundt på internettet. Og jeg må bare ta av meg hatten: For et engasjement!

Denne nydelige krydderkaka som ble med hjem fra et julemarked, som jeg ble helt opphengt i å finne oppskriften på – har blitt diskutert, kommentert og delt på ulike facebook-grupper – og kommentarfeltene bugner over at forslag på ulike kake-oppskrifter som kan ligne.

Men til tross for alle de gode forslagene, har jeg fortsatt ikke klart å finne den riktige oppskriften. Og nå tror jeg at jeg har funnet ut hvorfor..

For et par dager siden fikk jeg en melding i innboksen, fra ei som lurte på om kaka ble kjøpt på det lille julemarkedet i Brunlanes. Det kunne jeg bekrefte, og vedkommende skrev da at hun visste hvem som hadde laget den.

Jeg begynte å bite negler i spenning allerede her, og hoppet i stolen da hun skrev at hun skulle ta kontakt med kakebakeren. Så nære en løsning på det lille førjulsmysteriet hadde vi aldri vært før!

Skulle jeg endelig få vite hvem som stod bak den mystiske “Stavernskaka”? Og ikke minst: Skulle jeg kanskje få gleden av å dele oppskriften videre, til alle julekake-elskere der ute?

Men svaret som ventet, var kanskje ikke så overraskende.. For denne julekaka viser seg å være en godt bevart hemmelighet, og oppskriften ville ikke kakebakeren dele med noen.

Selv om jeg selvsagt syns det er veldig, veldig trist – kan jeg jo ikke si annet enn at det jo er litt forståelig også. For er det ikke det man sier da, at de aller beste oppskriftene er de som går i arv og ikke deles med hvermannsen? 😉

Så da gjenstår bare å komme med en liten oppfordring: Skulle det dukke opp noen biter av “Stavernskaka” på et marked nær deg, ja, da vet du hva du har å gjøre 😘

/ Stavernskaka ❤️

11 kommentarer
  1. Du får teste en eller flere av forslagene du har fått, prøve forskjellige ting for å tilpasse den slik du vil ha den og lage din egne hemmelige oppskrift 😄

  2. Skjønner ikke tanken! Hvis man deler en god oppskrift, så får man kanskje gleden av å smake den oftere selv også da 👍 Det må jo være vinn vinn.

  3. Aj aj, Caramba! som den sukkertanna jeg er skulle jeg gjerne prøvd denne kaka 🙂
   Respekterer at noen ønsker å holde den for seg selv, selv om jeg er oppvokst med en helt annen mentalitet rundt dette med oppskrifter og deling av tradisjoner hjemmefra. Satser på at den dukker opp på et julemarked nært Tromsø 😉

  4. Hææ? 😂 En god ting blir vel bedre av å deles, har jeg lært. Og hvilken glede har egentlig avsender av å ha den for seg selv? 🧐 Sært, ass! Så dævver kakebakeren og vips så er kaka i det blå? 🤣 I min familie deler vi, men idet oppskriften går videre kalles den «Kristins» ostekake – litt for å ære den som har startet å bake den, kanskje? Mye bedre det, synes jeg da 😍

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg