hits

Sunn sjokopuddis

19.10.2015 - 21:27 9 kommentarer

Når jeg får lyst til å gjøre meg selv skikkelig populær i heimen, har jeg et triks i ermet som funker som fjell hver eneste gang. Både gubben og barna tror det er en helt vanlig dessert. Så hvis du liker sjokolade og tanken på å spise sunn dessert midt i uka, da er denne oppskriften til deg :-)

 

 

Jeg elsker når ting tar kort tid på kjøkkenet - og jeg elsker når opplegget er så idiotsikkert at det bestandig blir vellykket. Enkelt og greit! Bare for å bevise hvor lett det er, skal jeg være så crazy at jeg viser fremgangsmåten før ingredienslista:

 

 

 

 

 

Har du sett noe så enkelt? Dette var altså basen:

- 2 bananer
- En boks kokosmelk (4 dl)
- 6 ss chiafrø (fås på helsekost eller i velassosierte butikker - noen innvandrerbutikker har dem, evt kan du bestille på iherb.com)
- 2 ss kakaopulver (ordentlig kakao, uten tilsatt sukker)

I blant tilsetter jeg en dæsj vaniljepulver, eller litt kanel, eller noen bær hvis jeg har det tilgjengelig. Her kan du slenge oppi hva enn hjertet begjærer! Tror jeg, da :-)

 

 

Så mikser du alt sammen, jeg foretrekker stavmikseren, men det funker sikkert like bra med en blender eller en foodprosessor. Så putter du røren i kjøleskapet i minst tjue minutter, sånn at chiafrøene får gjort jobben sin. Hvis du ikke er kjent med chiafrø, så er disse geniale som bruk i puddinger, fordi de kan absorbere tolv ganger sin egen vekt i væske. De kalles superfrø, og har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler.

Voila! Da er det bare å gofle i seg sjokopuddis, denne holder en stund i kjøleskapet - men nøyaktig hvor lenge har vi aldri fått testet ut siden bollen stort sett skrapes tom samme dag :-)

Her skulle det helt avslutningsvis vært et lekkert porsjonsbilde - men gubben sa at det rett og slett så alt for usmakelig ut, haha ;-)

 

/ Ja til puddis midt i uka - med god samvittighet :-)

* Følg Dessertkona på Facebook *

9 kommentarer

Linda

19.10.2015 kl.22:31

Høres kjempegodt ut! Men du...

velassosierte butikker = VelASSORTERTE butikker? Knis :-)

Christina

19.10.2015 kl.22:37

Linda: Hahaha! Åh, det var en lekker skrivefeil! Så den ikke før nå heller.. Takk for at du gadd å si fra ;-) Hihi

Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

19.10.2015 kl.22:57

Er dette noe for en 4.gangs gravid tro? Jeg får ikke lov å spise sukker pga svangerskapsdiabetes. så dette må være noe jeg kan lage meg på Lørdagskvelden <3

Takk for tips :)

Christina

20.10.2015 kl.08:12

Fru Jacobsen: Ja det vil jeg tro - hvert fall hvis banan er innafor? De inneholder mye karbohydrater da, men.. Kanskje ikke gå for de aller mest modne ;-)
Lykke til med det 4 svangerskapet!

MARITA

20.10.2015 kl.14:03

Denne skal prøves. Desperat etter noe godt på kveldene, men det er jo ikke lov. Men jeg har lite greie på kokosmelk. Er dette sunnere enn vanlig melk? Hva er fordelene med kokosmelk før vanlig melk?

20.10.2015 kl.15:10

Så deilig, tusen takk for tips!

marita

20.10.2015 kl.15:43

hehe. Blandet visst kokosmelk med havremelk jeg. Ser jo nå at det er kokosmelk som funker i dette pga smaken. Går jeg utifra :-)

Therese

21.10.2015 kl.20:30

Åååå dette så kjempegodt ut :) Må prøves en dag!

Også lurte jeg på om du kunne legge ut oppskriften på smoothien du viste frem på snap her om dagen.

Madeleine

10.04.2018 kl.10:59

Dette skal absolutt prøves 😊😊

Skriv en ny kommentar