Nytt år og et hårete snaskeprosjekt

 •   

Helt fra jeg var liten, har jeg alltid synes at det er forfriskende å starte på et nytt år. En følelse av blanke ark og alt det der, men jeg har aldri vært noen fan av nyttårsforsetter. Bortsett fra den gangen jeg bestemte meg for å stå på hodet én gang daglig (ikke spør hvorfor) – kan jeg faktisk ikke huske å ha hatt noen. Men jeg husker alle jentene på barne- og ungdomsskolen som pleide å kjøre i gang godtefrie år, og hvis de klarte å overholde det fikk de tusen kroner av foreldrene. Dette var jo utrolig mye penger, men for min del var ett år veldig lang tid – samtidig som godteri var litt for godt..

 

Cookies. Woman eating chocolate chip cookie. Cute mixed race chinese / caucasian model.

Men nå har jeg blitt ganske voksen, og jeg skal ærlig innrømme at jeg kjenner meg ganske seig etter julens mange utskeielser. Jeg har ikke spist mye mer mat enn jeg pleier, men jeg har nok fått i meg ganske mye mer sukker enn normalt. Og si hva du vil om sukker, men kroppen min har rett og slett ikke godt av det. Ikke bare legger jeg på meg, men jeg blir daff, trøtt og sliten. Og det er ting som går svært dårlig overens med å ha to barn å ta seg av!

Her om dagen leste jeg et blogginnlegg som gjorde meg mye klokere. Det var et innlegg som Fitfocuse hadde skrevet (les hele innlegget her), og det handlet om hvorfor hun ikke ønsket å delta på nyttårsutfordringer som for eksempel “100 sukkerfrie dager”. Og det hun skrev var så oppklarende! Kort fortalt mener hun at det er mye bedre å “legge til” enn å “trekke fra” når det kommer til livsstilsendringer. Hvis du bestemmer deg for å ikke spise sukker på hundre dager, så er sannsynligheten vanvittig stor for at du går på en skikkelig smell enten underveis – eller etter de hundre dagene. (Been there..)

 

Close-up of female holding a bar of milk chocolate and eating it

Hvis man heller bestemmer seg for at i året som kommer skal man spise mer frukt, eksperimentere mer med alternativer til sukker på kjøkkenet, så ligger fokuset et helt annet sted! Man mister ikke energi av tanken på å holde seg unna sukker, man får istedet en positiv energi av å legge til ting i livet sitt. Og når man spiser mer frukt – og lager sukkerfrie alternativer til kveldskosen – så spiser man jo også automatisk mindre sukker.

Ahh, jeg elsker tankegangen!

Nettopp derfor skal jeg i år ha et hårete nyttårsforsett for denne bloggen; hver uke skal jeg teste, og legge ut oppskrifter på sunnere varianter av snasketing!

For er det noe jeg vet, så er det at jeg trenger snasketing i livet mitt for å ha det bra. Dét syns jeg er et fint mål for 2016!

 

Lillesnupp med en snaskesunn smoothie 🙂

 

/ Are you with me? 🙂

Tyvstartet litt i høst, med disse oppskriftene:
Sjokoladecoockies
Sunn sjokopuddis
Smoothielicious
Sunne snoperier

  1. Jeg er med på de 100-dagersgreia. Ikke nødvendigvis fordi jeg skal være sunn og fornuftig og alt det der. Det handler mer om og finne alternativer. Ikke bare erstatninger for søtsaker, men også finne mat som demper søtsuget på generell basis. Jeg lærte på et kurs på Namsos sykehus at biologisk sett vil de fleste gå på en smell etter ca 6 måneder. Det er fordi sukkerlageret i levra er tomt og kroppen gir beskjed om at nå må det etterfylles. Kommmer man over den kneika er suksessraten mye høyere. Så jeg synes det ukentlige tipset du vil komme med blir en interessant føljetong. Og kanskje dere kan ta det med på Gjesterommet også? Fortelle om hvordan/når dere bruker godisen.
   Men rundt juletider boikotter jeg deg. Da kommer du heeelt sikkert med RockyRoad igjen. Og jul med din glede, og skikkelig ikkesexylubb i januar…

  2. Jeg ser fram til å bli inspirert av sunnere varianter av snasketing😄 Det er det nok flere enn heg som kommer til å sette pris på😄

  3. Jeg er så med 🙂 Jeg er den mest snaskete personen som finnes, og var i en god steam før jul med sunne alternativer. Nå har jeg gått på en storsmell, og gleder meg til mandagen kommer. Akkurat nå trykker jeg i meg siste 200 g sjokoladeplata som er i hus 😉 Og etter det, da blir det andre boller (eller 86% sjokolade til kaffen)

  4. Så bra! Og passer meg perfekt! I ettermiddag tenkte jeg akkurat dette: Jeg vil jakte oppskrifter på godt og sunt snacks i året som kommer. Gleder meg til å prøve det du foreslår! Liker bloggen din forresten, stå på!

  5. Akuratt hva jeg trenger 🙂 Merker at jeg har spist alt for mye sukker denne julen og er veldig gira på et bedre kosthold fremover, så hadde vært veldig hjelpsomt med noen forslag til sunnere ting å putte i munnen 🙂 Bra initiativ!

  6. Den er jeg med på! Har oppskrift på noen ganske så gode havrekjeks som kun er søtet med banan. Ungene digger de! Problemet mitt er at jeg lett kan spise litt mer av sånt, så det blir ikke akkurat slankende. Jaja. 😉

  7. Så spennende det skal bli å følge med på dette!
   Ifjor hadde jeg 8 uker uten godis. Joda det gikk det. Men du skulle visst hvor mye søtt man kan få i seg som ikke må defineres som godis… 😝 Vaniljesaus for eksempel! #flaut
   Mye bedre å fokusere på noe positivt!
   Jeg heier på deg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg