Som dere vet er jeg stor tilhenger av oppskrifter som gjør seg selv på 1-2-3, og denne er så enkel at jeg er sikker på at den kan lages i blinde. Det beste av alt er at pannekakene faller i smak hos liten og stor, samt at de funker utmerket i nistepakka – gjerne dagen etter! De kan enkelt gjøres glutenfrie dersom det er ønskelig, og du trenger bare tre ingredienser. Sannsynligheten er faktisk stor for at du har det du trenger stående i skapet 🙂
Til 8-10 små bananpannekaker trenger du:
– 2 bananer
– 2 dl kokosmelk
– 3 dl havregryn (Bruk de glutenfrie dersom du ønsker en glutenfri oppskrift!)
Jeg varierer ved å ha oppi litt kanel i blant. Både lettkokte eller store havregryn kan brukes – for alt skal oppi en bolle og kjøres sammen med en stavmikser. Konsistensen blir en tjukk grøt. Stek i smør (jeg bruker alltid ekte smør) eller olje på middels varme. Ikke prøv å snu dem før de har “satt seg” ordentlig!
Pannekakene er gode å mumse som de er, men kan godt serveres med litt nøttesmør.. Eller syltetøy.. Eller smør og brunost – hva enn som måtte friste 🙂
/ Om nom nom 🙂
For mer inspirasjon, se også:
– Frokosttips
– Sunn sjokopuddis
– Sunne snoperier
Funker det med vanlig melk også? 🙂
Anonym: Har aldri prøvd, men det gjør det helt sikkert! Men da ville jeg redusert væskemengden litt. Prøv med 1,5 dl først – også tilsetter du litt etter litt. Det skal bli en tjukk grøt 🙂
Ser herlig ut! Har noen av dere cøliaki?
Spennende! Må absolutt prøves. Tar det til helgen 😀
Lene: Nei, men mange av leserne mine har det 😉
Linda Ciriaco: Perfekt helgelunsj! 🙂
Visst funker det med vanlig melk 🙂 E eg rekti gærn så sleng eg oppi et egg også 😊
Har du prøvd uten stavmikser?
Vi har nemlig ikke det…
Pia Jeanette: You crazy woman! Hihi 🙂
Ongane her i hus elska bananpannekakene 🙂 har ei litt anna oppskrift enn deg, så nå ska di prøvast ut 🙂
Karoline: Har du en sånn en food-processor da?
Jeanette: Hvordan er din oppskrift da? Jeg tester også gjerne nye varianter! 🙂
Jeg og minstemann liker bananlapper, værre med storesøster og pappaen..
Men pleier lage proteinlapper da, og kesamlapper.. Ligger oppskrift på bloggen😀👍🏻
Så kjempegodt ut, Christina! Må prøves:-)
Oooh! Det ser skikkelig gode ut.
Et annet alternativ (for de som ikke har kjøkkenmaskineriet) er å mose en banan og røre sammen med to egg. Blir også skikkelig godt. 😉
Jill: Det skal jeg sjekke ut! 🙂
Mamma som 16: Ja, det må du! Tipper det er en liten tass hos deg som kommer til å elske disse 😉
Ina: Ja det funker også! 🙂
Oppskriften er:
2 egg, 4ss havregryn, 1/2-1 banan, 1ts kanel, 1ss sukrin/sukker og 2ss melk 🙂
Høres godt ut 🙂 her er min twist på banan pannekaker:
2 modne bananer (jo mer moden, mer søt)
2 dl havregryn
1 dl melk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 egg
Alt blandes sammen og stekes i panna som små lapper 🙂
Jeg lager bananpannekaker med 1banan, 2 egg, havregryn og litt vann.. blir suuuuperdigg!!
Jobber på en avd med svært dårlige pasienter . Vi har pasienter som får ønskekost. Har prøvd bansnpannekaker der. Da med litt light oppskrift pga mye fett i kokusmelken, bruker melk eller vann har i næringspulver og litt vanilje.og egg. Det er alltid suksess. Lukten når vi steker pirrer matlysten til en del av pasientene
God helg til deg og familien din. Dere virker som er ålreit gjeng. Lett å like.
Det er faktisk mulig å gjøre det enda enklere(!): mos en banan og tilsett en dl havregryn før lappene stekes i panna. Denne oppskriften er det bare å gange opp dersom man vil lage flere. Vil man gjøre det litt mer avansert er det godt å tilsette litt kanel også 🙂
Kan jeg bruke skummetmelk istedetfor kokosmelk? Blir vel litt mer kalorifattig da? 🙂
Linn!
Skummetmelk , vann, alt funke. Men smaken blir rundere og absolutt mere fettrike med kokusmelken.
Hilsen Lisa
Prøver en av de med egg og vanlig melk i nå.. Utfordringen er jo å ikke spise de fortløpende… 😛
Så enkelt! De må jeg teste ut, jeg elsker pannekaker. 🙂
Vi pleier å spise bananlapper:)
1 godt moden banan, 2 egg og 2 ss havremel
Lag lapper av røren på en stekeplate, stekes på 180 grader i 10-15 min. Nomnom;)
Er de gode kalde også? Til for eksempel matpakke?
Bananlapper er digg!!
Også godt å lage med Cottage Cheese og egg!
Proteinrikt og bra! sammen med banan og havregryn. Og kanskje en ts bakepulver. Moses m stavmixer det å.
Hurra for lette oppskrifter!!
Så bra at man kan lage havrelapper uten egg som dessverre inneholder mye kolestrol, så disse skal prøves!
Bananpannekaker er supergodt! Jeg pleier å ha kardemomme i røren, smaker helt fantastisk! 🙂
Høres supergodt ut ! 😁
hei
Kom over denne oppskriften å klarte ikke la vær å spør… Men du vet at havregryn ikke har gluten i seg? Så den pakken det står glutenfri på er bare laget for å tjene penger, å dyrere er den også..
Har man cøliaki, må man kjøpe ren, spesialprodusert havre for å være sikker på at den ikke er “forurenset” av glutenholdige kornsorter 🙂
Kan de fryses?
Aldri prøvd, faktisk! Men ville jo tro det går fint? Si gjerne fra dersom du tester det 😉👍